Konfidencialumo išsaugojimo trukdžiai socialinio darbo procese - Dirgėlienė, Indrė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarėKlaipėdos universitetoSveikatos mokslų fakultetoSocialinio darbo katedraH. Manto g. 84, LT-92294 KlaipėdaTel. (8 46) 39 85 63El. paštas: indre.dirgeliene@gmail.comStraipsnyje aktualinamas socialinio darbuotojo profesinės kompetencijos elementas – vertybės – ir sąlygos joms reikštis. Problema atskleidžiama socialinio darbuotojo profesinės patirties kontekste, išryškinant aplinkos veiksnius bei kliento ir socialinio darbuotojo sąveikos procesą. Numatoma profesinio konsultavimo metodo taikymo perspektyva.
Keywords: socialinis darbas; profesinė kompetencija; konfidencialumas; sąveika; refleksija; konsultacija