Mokinių ir studentų mokymosi mokytis paralelės - Pukevičiūtė, Virginija Jūratė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Lektorė, socialinių mokslų (edukologijos) daktarėVilniaus universitetoUžsienio kalbų institutasUniversiteto g. 5, LT-01513 VilniusTel. (8 5) 268 72 71El. paštas: virginija19@yahoo.deStraipsnyje atskleidžiama mokinių ir studentų mokymosi mokytis kompetencijos ugdymo(si) aktualumas ir svarba siekiant visą gyvenimą trunkančio mokymosi. Lyginami aukštesniųjų klasių mokinių ir pirmojo kurso studentų požiūriai į jų kompetencijas įžvelgti mokymosi svarbą, planuoti, organizuoti, vertinti ir analizuoti mokymąsi. Nustatyti abiejų grupių respondentų mokymosi mokytis kompetencijos raiškos panašumai ir skirtumai. Išryškinti studentų pranašumai planuojant mokymosi laiką ir pasirenkant tinkamą mokymuisi aplinką, o mokinių – taikant įvairias bendradarbiavimo formas mokantis.
Keywords: mokymasis mokytis; kompetencijos; mokiniai; studentai; skirtumai