Pedagogų požiūris į profesijos prestižo veiksnius - Paulauskas, Rolandas; Bakutytė, Rima; Ušeckienė, Lidija (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Docentas socialinių mokslų(edukologijos) daktarasŠiaulių universiteto Tęstinių studijųinstituto vyresnysis mokslo darbuotojasStoties g. 11, LT-77156 ŠiauliaiTel. (8 41) 39 30 16Docentė socialinių mokslų(edukologijos) daktarėŠiaulių universiteto Tęstinių studijųinstituto vyresnioji mokslo darbuotojaStoties g. 11, LT-77156 ŠiauliaiTel. (8 41) 39 30 16Docentė socialinių mokslų(edukologijos) daktarėŠiaulių universiteto Tęstinių studijųinstituto vyresnioji mokslo darbuotojaStoties g. 11, LT-77156 ŠiauliaiTel. (8 41) 59 58 51Straipsnyje apžvelgiamas pedagogų požiūris į profesijos prestižą lemiančius veiksnius. Remiantis tyrimo duomenimis, išskirtos profesijos prestižo grupės, nustatyti veiksniai, kurie, anot mokytojų, 1) turi lemti profesijos prestižą, 2) šiuo metu lemia profesijos prestižą ir 3) mokytojams asmeniškai svarbūs savo profesijos veiksniai.
Keywords: profesijos prestižas; pedagogo profesija; karjera; profesijos visuomeninė reikšmė; kvalifikacijos tobulinimas