Jūreivystės studentų vertybinis santykis su jūra: fenomenologiniai kontūrai - Lileikis, Saulius (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Docentas socialinių mokslų daktarasLietuvos aukštoji jūreivystės mokyklaVyturio g. 7–14, LT-95188 KlaipėdaTel. (8 652) 0 81 05El. paštas: s.lileikis@lmc.ltStraipsnyje analizuojamas jūreivystės studentų vertybinis santykis su jūra. Tarptautinės jūrininkų mokymo, diplomavimo ir budėjimo normų konvencijos, Tarptautinio saugumo vadybos kodekso, teistinio humanizmo, egzistencializmo bei fenomenologijos principų kontekste tiriama ir vertinama būsimų jūrininkų vertybinio santykio su jūra raiška. Psichoedukaciniu požiūriu kognityviuoju, emociniu, siekių bei elgesio lygmenimis atskleidžiami jūreivystės studentų vertybinio santykio su jūra fenomenologinio pobūdžio kontūrai.
Keywords: vertybinis santykis su jūra; jūreivystės studentai; fenomenologija