Švietimo reformos ir teisingumas - Purvaneckienė, Giedrė; Čiužaitė, Giedrė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Docentė socialinių mokslų (edukologija) daktarė Vilniaus universiteto Edukologijos katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513, VilniusEdukologijos magistrėVilniaus universiteto Edukologijos katedraUniversiteto g. 9/1, LT-01513, VilniusRemiantis mokslinės literatūros šaltinais, teisės aktais ir statistikos duomenimis, analizuojama švietimo teisingumo samprata, jos atspindžiai Lietuvos teisės aktuose ir reformų įtaka galimybėms siekti teisingumo švietime. Parodoma, kad reformų metu į švietimo teisingumo klausimus nebuvo kreipiama dėmesio, o reformų rezultatas – mažėjantis teisingumas.
Keywords: teisingumas; švietimo teisingumas; švietimas; aukštasis mokslas