Gimnazijų institucinio virsmo projektavimo procesas: veiksniai ir tendencijos - Dukynaitė, Rita (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Socialinių mokslų (edukologijos) daktarėŠvietimo ir mokslo ministerijaVolano g. 2/7, VilniusVilniaus pedagoginio universiteto Edukologijos katedra,Studentų g. 39, VilniusStraipsnyje pristatomi bendrojo lavinimo mokyklų virsmo į gimnazijas projektavimo proceso tyrimo rezultatai, analizuojamos su organizacijos paskirties kaitos procesu susijusios mokslinės įžvalgos ir dokumentai, švietimo ekspertų, pedagogų ir mokinių požiūriai. Remiantis gausia dokumentine medžiaga, proceso dalyvių vertinimais, siekiama išryškinti beveik dvidešimties metų gimnazijos projektavimo proceso veiksnius ir tendencijas.
Keywords: gimnazija; gimnazijų institucinis virsmas; gimnazijų projektavimo proceso veiksniai; tendencijos