Edukaciniai aspektai socialiniame darbe: bendruomeninio įgalinimo patirtis - Dirgėlienė, Indrė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Socialinių mokslų (edukologijos) daktarėKlaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultetoSocialinio darbo katedros docentėProfesinių santykių konsultantė (supervizorė)H. Manto g. 84, LT-92294 KlaipėdaEl. paštas: indre.dirgeliene@gmail.comStraipsnyje atskleidžiamas socialinio darbo multidisciplininis pobūdis, išryškinant edukacijos raišką kliento įgalinimo procese. Į įgalinimo procesą žvelgiama holistiškai, aktualizuojant bendruomeninio įgalinimo patirtį gyvenimo sėkmės ugdymo kontekste. Numatoma edukacinių aspektų raiška ir perspektyva kliento įgalinimo procese siekiant resocializacijos tikslų.
Keywords: socialinis darbas; edukacija; įgalinimas; bendruomenė; resocializacija