Užsienio kalbų mokytojų dorinės nuostatos kognityvinis-prasminis lygmuo: komparatyvistinis aspektas - Kriaučiūnienė, Roma (Acta Paedagogica Vilnensia, 2011)
Docentė Socialinių mokslų (edukologijos) daktarėVilniaus universitetoUžsienio kalbų institutasUniversiteto g. 5, LT-01513, Vilnius (8 5) 268 72 68El. paštas: roma.kriauciuniene@uki.vu.ltStraipsnyje pristatomas empirinis užsienio (anglų, vokiečių, prancūzų) kalbų besimokančių studentų ir tų pačių užsienio kalbų mokytojų / dėstytojų dorinių nuostatų kognityvinio-prasminio lygmens tyrimas. Remiantis konkrečiais šio tyrimo duomenimis, aptariamas užsienio kalbų studentų ir užsienio kalbų mokytojų / dėstytojų kognityvinio-prasminio dorinės nuostatos komponento turinį sudarančių dorovinių vertybių svarbumo pripažinimas ir įprasminimas. Nors tyrimas atskleidė gana aukštą užsienio kalbų studentų ir užsienio kalbų mokytojų / dėstytojų dorovinių vertybių svarbumo pripažinimą, tačiau parodė nelabai gilų šių vertybių asmeninės ir socialinės reikšmės suvokimą.
Keywords: dorinė nuostata; nuostatos modelis; dorovinės vertybės; dorovinių vertybių pripažinimas ir įprasminimas