Verslumas socialiniame darbe – profesijos bruožas ar iššūkis? - Gevorgianienė, Violeta; Fargion, Silvia (Acta Paedagogica Vilnensia, 2012)
Docentė socialinių mokslų(edukologija) daktarėVilniaus universiteto Socialinio darbo katedraUniversiteto g. 9/1, LT-01513 VilniusTel. (85) 266 76 10El. paštas: anamaria@charity.ltProfesorė socialinių mokslų(socialinis darbas) daktarėFree university of Bozen-Bolzano (Italija)Regensburger Allee 16 - viale Ratisbona, 1639042 Brixen-BressanoneEl. paštas: silvianicoletta.fargion@unibz.itStraipsnyje norima aptarti verslumo kompetencijos svarbą socialiniame darbe ir apibūdinti vieną iš galimų jos plėtotės būdų. Teigiama, kad atvirumas pokyčiams, palankių galimybių identifikavimas ir kiti verslumo kompetencijos elementai yra būdingi ir socialinio darbuotojo profesinei veiklai. Pateikiama tarptautinių intensyvių socialinio darbo kursų proceso ir rezultatų apžvalga. Aprašomame didaktiniame modelyje ryškėja trys aspektai: realios praktinės problemos sprendimas, bendradarbiavimas studentų grupėje ir vadovaujantis studentų vaidmuo mokymosi procese.
Keywords: verslumas; kompetencija; socialinis darbas; galimybių identifikavimas; intensyvūs kursai