Universiteto studentų ketinimo nutraukti studijas studijų aplinkos ir psichologiniai veiksniai - Bulotaitė, Laima; Sargautytė, Rūta; Žukauskaitė, Irena; Bagdžiūnienė, Dalia (Acta Paedagogica Vilnensia, 2025)
Studijų nutraukimas – daugumai universitetų aktuali problema. Tyrimas parodė, kad universiteto studentų įsitraukimas į studijas visiškai medijuoja psichologinio atsparumo, pasitenkinimo studijomis bei studijų aplinkos ryšį su ketinimu nutraukti studijas. Streso patyrimas su ketinimu nutraukti studijas susijęs tiesiogiai. Gauti tyrimo rezultatai patvirtino studijų aplinkos ir psichologinių veiksnių svarbą kuriant studijų nutraukimo prevencines priemones bei programas.
Keywords: studentai; ketinimas nutraukti studijas; įsitraukimas į studijas; studijų aplinkos ir psichologiniai veiksniai