Profesinio tapatumo vystymasis ir curriculum struktūros komponentų įgyvendinimas universitete: studentų patirtis - Žydžiūnaitė, Vilma; Crisafulli, Simona (Acta Paedagogica Vilnensia, 2012)
Profesorė, vyriausia mokslo darbuotoja, socialinių mokslų daktarė (HP)Vytauto Didžiojo universiteto Profesinio rengimo ir studijų centras ir Edukologijos katedraK. Donelaičio g. 52, 304 k. LT-44001 KaunasEl. paštas: v.zydziunaite@smf.vdu.ltJaunesnioji mokslo darbuotoja ir asistentė, socialinių mokslų daktarėKauno technologijos universiteto Ugdymo sistemų katedraK. Donelaičio g. 20, 402 k. LT-44239 KaunasEl. paštas: simona.crisafulli@yahoo.comStraipsnyje apibūdinama studentų patirtis, kuri atskleidžia jų profesinio tapatumo vystymosi ir curriculum struktūros komponentų įgyvendinimo universitete sąsajas. Profesinis tapatumas diskutuojamas kaip ugdymui (-si) paveikus procesas. Atliktame fenomenografiniame tyrime integravus dalyvio ir socialinio konstravimo žinių pozicijas gauti empiriniai įrodymai, jog universiteto studentų profesiniam tapatumui vystytis yra aktuali studijų krypties pažinimą skatinanti curriculum struktūra. Tyrimo dalyviai išskirtinį dėmesį skiria studijų krypties dalykų turiniui, didaktikai ir metodams, studijų praktikai organizuoti, studento giliam savo asmenybės pažinimui, dėstytojo didaktinei ir pedagoginei kompetencijai bei autoritetui.
Keywords: curriculum; fenomenografija; profesinis tapatumas; universitetas