Mokyklos vadovo lyderystė vykstančių švietimo pokyčių kontekste - Navickaitė, Jolanta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2012)
Socialinių mokslų (edukologija) doktorantėKauno technologijos universiteto Ugdymo sistemų katedraK. Donelaičio g. 73, LT-44239 KaunasEl. paštas: jolantan2009@gmail.comStraipsnyje nagrinėjamas mokyklos vadovo lyderystės fenomenas, grindžiamas transformacinės lyderystės teorija. Remiantis mokslinės literatūros analize ir atliktu empiriniu tyrimu analizuojama, ar mokyklos vadovui yra būtina būti mokyklos bendruomenės lyderiu vykstančių švietimo pokyčių kontekste. Taip pat siekiama atskleisti, kaip, mokytojų nuomone, reiškiasi mokyklos vadovo transformacinė lyderystė Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose: ar savo bendruomenėje mokyklos vadovas gali būti transformaciniu lyderiu ir kokios jo transformacinės lyderystės apraiškos pasireiškia stipriausiai.
Keywords: mokyklos vadovas; transformacinė lyderystė; švietimo pokyčiai