Apie formaliosios akademinės santraukos rašymo mokymo turinį - Stanevičienė, Benedikta Zinaida (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Straipsnyje bandoma nustatyti formaliosios akademinės santraukos rašymo mokymo turinį, kuris turėtų būti lingvistinio ir psichologinio pobūdžio. lingvistinė mokymo medžiaga yra pirminio teksto (originalo) ir studentų sukurtų santraukų tekstų struktūra, o psichologinė - ugdytini gebėjimai, reikalingi medžiagai atrinkti ir santraukai parašyti. Straipsnyje pateiktas ir pirminio teksto virtimo santrauka metodinis psichologinis mechanizmas.