Paauglių poreikių konfliktai kaip aktuali dorinė problema - Čiuladienė, Gražina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Straipsnyje aptariamas vienas iš ryškiausių paauglystės bruožų - konfliktiškumas. Psichologijos, sociologijos ir edukacijos literatūroje keliama mintis, kad viena iš esminių konfliktų priežasčių- nepatenkinami poreikiai. Straipsnyje siekiama atskleisti, kokių poreikių frustracija dažniausiai tampa paauglių konfliktų su bendraklasiais, mokytojais ir tėvais kilimo priežastimi. Kartu nagrinėjama, kokios vyrauja paauglių poreikių konfliktų apraiškos: agresyvios, regresyvios ar egresyvios.