Kai kurie jaunuolių altruizmo internalizacijos būklės bruožai - Lileikis, Saulius (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Straipsnyje remiantis empiriniais tyrimais Lietuvos mastu atskleidžiami kai kurie jaunuolių altruizmo internalizacijos būklės bruožai. Taikant diagnostinį trijų - aukštos, vidutinės, žemos - altruizmo pakopų pjūvį pagal dorinės pozicijos struktūros komponentus analizuojama, kaip jaunuoliai supranta altruizmo esmę, suvokia jo prasmę; kaip jie vertina savo altruistinius išgyvenimus, siekius ir altruistinį savo elgesį.