Mokyklos tipo įtaka vyresniųjų mokinių dorovinei kultūrai - Girdzijauskas, Arvydas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Straipsnyje iškeliama mokyklos tipo, atstovaujančio skirtingai muzikinei pakraipai, įtakos vyresniųjų mokinių dorovinei kultūrai problema. Taip pat pateikiama dorovinės kultūros samprata. Remiantis konkrečiais tyrimo duomenimis, atskleidžiami vyresniųjų mokinių, besimokančių skirtingo tipo mokyklose, dorovinės kultūros praktinio komponento ypatumai ir juos lemiantys motyvai.