Ugdymo programos įtaka sportuojančių moksleivių situaciniams socialiniams įgūdžiams - Malinauskas, Romualdas; Šniras, Šarūnas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Ugdomuoju eksperimentu atskleista ugdymo programos įtaka sportuojančių moksleivių situaciniams socialiniams įgūdžiams. Eksperimento metu taikytos pedagoginio poveikio priemonės turėjo teigiamą įtaką moksleivių situaciniams įgūdžiams: mokėti atsisakyti, reaguoti į pastabas, mokėti prieštarauti, atsiprašyti, pripažinti klydus, pradėti pokalbį, mokėti pakalbėti, mokėti baigti pokalbį, paprašyti pagalbos, sakyti gerus žodžius, pasakyti, ką jauti, šių įgūdžių lygis po ugdomosios programos pakilo.