Studijų programų kokybės vertinimo koncepcija ir ją veikiantys veiksniai - Žibėrienė, Gintautė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Straipsnyje pagrindžiamas studijų kokybės vertinimo poreikis, taip pat išskiriami ir pagrindžiami studijų programų kokybės vertinimo koncepciją veikiantys veiksniai. Tai būtų: studijų programos rengimo ir vertinimo modelis; studijų turinio (curriculum) teorija; nacionalinė politika; filosofinis aspektas. Straipsnyje pabrėžiama, kad studijų programų kokybės vertinimas yra nuolatinis procesas, sudėtingas tyrimas. Reziumuojama, kad studijų programos modelio pasirinkimas – tolesnė mokslinė diskusija. Teigiama, kad humanistinės idėjos skverbiasi į ugdymo turinį ir atitinkamai – į studijų kokybės vertinimo politiką.