Socialinio darbo, kaip pagalbos žmogui profesijos, raidos aspektai - Kavaliauskienė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje aptariami socialinio darbo profesijos raidos ypatumai, pabrėžiant socialinių darbuotojų pastangas stiprinti šią profesiją ir kreipti ją klasikinės profesijos link. Apžvelgiama dabartinė socialinio darbo profesija globaliu požiuriu ir kaip besiplėtojanti, stiprėjanti profesija Lietuvoje. Remiantis įvairiomis socialinio darbo definicijomis, ryškinama socialinio darbo esmė. Aptariamas socialinio darbo, kaip pagalbos žmogui profesinės veiklos, sudėtingumas, parodant sunkumus ir problemas, su kuriais susiduriama praktinėje veikloje.