Svarstymai demokratijoje ir pilietinė edukacija - Zaleskienė, Irena (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje pristatomas ir aptariamas transatlantinis pilietinės edukacijos projektas „Svarstymai demokratijoje" (Deliberating in A Democracy), kurio metu buvo įgyvendinama viena iš pilietinio ugdymo technologijų, padedanti mokiniams ugdytis prasmingo diskutavo gebėjimus. Taip pat analizuojami šios techmologijos efektyvumo tyrimo, kurį autorė atliko kartu su Minesotos (JAV) universiteto profesoriais Pat Avery. Carol Freeman ir Kyle Greenwalt, rezultatai.