Studentų tautinio išsiauklėjimo tyrimas Klaipėdos universitete - Sirtautas, Vytautas V. (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje aprašomas kiekybinis tyrimas, kurio objektas - dabartinių pirmųjų kursų student tautinis išsiauklėjimas, ieškoma šio išauklėjimo naujausių pokyčių, lyginant 2002 m. ir 2004 m. duomenis (panašumus ir skirtumus). Pasirinkta imtis parodė, kaip baigusiems dabarties bendrojo lavinimo mokyklas įskiepytos tautinės vertybės.