Šv. Augustino širdies pedagogika - Dzenuškaitė, Stasė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje pristatoma genialaus patristikos laikotarpio Bažnyčios Mokytojo šv. Augustino pedagogikos vienas esminių ypatumų - širdies ugdymas. Trumpai apžvelgiama jo pedagoginė veikla bei idėjos, akcentuojant šv. Augustino mokymo aktualumą mūsų laikams. Taip pat išryškinama širdies pediagogikos esmės ir jos aktualumas šiuo laikmečiu.