Socialinis palaikymas ir sėkmė mokykloje - Buzaitytė-Kašalynienė, Jolita (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Šiame straipsnyje remiantis Vilniaus miesto, Telšių ir Varėnos miesto bei rajono vidurinių ir pagrindinių mokyklų aštuntų klasių moksleivių apklausos rezultatais atskleidžiamos socialinio palaikymo sąsajos su mokyklos lankomumu, moksleivių pažangumu ir elgesiu mokykloje. Tėvų, mokytojų teikiamas socialinis palaikymas pristatomas kaip apsauginis veiksnys, kuris tiesiogiai ir netiesiogiai pozityviai veikia moksleivių elgesį ir pasiekimus mokykloje.