Sėkmingos socialinės pedagoginės veiklos veiksniai: empirinės išvados - Švedaitė, Birutė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje analizuojama socialinės pedagoginės veiklos sėkmingumo problema. Pateikiami kokybinio ekspertų tyrimo pagalba rekonstruoti esminiai veiksniai, lemiantys socialinės pedagoginės veiklos sėkmę socialinės pagalbos organizacijose. Straipsnyje taip pat plačiau pristatoma ekspertų interviu tyrimo metodika, jos panaudojimo galimybės. Išsamiai aprašomi ekspertų tyrimo rekonstruoti veiksniai, lemiantys socialinės pedagoginės veiklos sėkmę socialinės pagalbos organizacijose.