Vertybių ugdymo teoriniai ir praktiniai aspektai - Vasiliauskas, Romanas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje aptariama vertybių samprata skirtingų tyrėjų požiūriu. Taip pat siekiama nustatyti vertybių vietą ugdymo proceso struktūroje. Ryškinami ir vertybių objektyvumo ir subjektyvumo aspektai, vidinių ir išorinių sąlygų įtaka jų internalizavimui, vertybių ryšiai su individo poreikiais, interesais, idealais, tikslais ir įsitikinimais.