Socialinio rengimo poveikis sporto pedagogų empatijai - Malinauskas, Romualdas; Malinauskienė, Vilija (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Ugdomojo eksperimento duomenimis, nustatyti ženklesni eksperimentinės grupės empatijos pokyčiai, palyginti su kontroline grupe. Po socialinio rengimo eksperimentinės grupės tiriamųjų empatijos kognityvaus ir emocinio komponentų lygis buvo statistiškai patikimai aukštesnis.