Akademinio jaunimo profesinis pašaukimas: realusis ir idealusis modelis - Jurevičiūtė, Kristina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje keliama profesinio pašaukimo fenomeno problema: aptariami psichologinės profesinio pašaukimo struktūros klausimai, pateikiamas teorinis profesinio pašaukimo modelis. Remiantis tyrimo duomenimis, atskleidžiami nauji pagrindinių profesinio pašaukimo element ryšiai, aptariami kai kurie šio fenomeno atskleidimo ypatumai, jų kaita vidurinėje ir aukštojoje mokyklose.