Socialinio darbo sistema Lietuvos visuomenės kaitos kontekste - Švedaitė, Birutė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje aptariamas socialinis darbas kaip specifinė, profesionali veiklos forma modernioje visuomenėje ir vertinama socialinio darbo situacija Lietuvoje. Pasirinkta tema analizuojama remiantis sociologine socialinių sistemų teorija (pagrindinis atstovas – Niklas Luhmannas).