Jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikų kūrybiškumo ugdymo muzikine veikla kryptys - Girdzijauskienė, Rūta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Straipsnyje atskleidžiamos jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikų kūrybiškumo ugdymo muzikine veikla kryptys: mokinių muzikinės patirties kaupimas, savarankiškumo skatinimas, kūrybinės saviraiškos poreikio stiprinimas. Taip pat parodomos šiomis kryptimis organizuotame pedagoginiame eksperimente dalyvavusių mokinių kūrybiškumo pokyčių tendencijos.