Norvegijos parama švietimui: kaip panaudoti įvertinimą tobulinti paramos teikimą? - Welle-Strand, Anne (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Straipsnyje nagrinėjama paramos, teikiamos besivystančioms šalims, problema. Tačiau straipsnyje ši problema keliama iš paramą teikiančios šalies pozicijų. Autorė siekia išsiaiškinti, kiek šios paramos efektyvumui padidinti gali padėti įvairios švietimo sistemos vertinimo procedūros ir būdai, leidžiantys nustatyti teikiamos paramos poveikį. Autorė teigia, kad vienais atvejais įvairaus pobūdžio parama bei labdara efektyvi, kitais – mažiau efektyvi ar net apskritai abejotinas jos efektyvumas. Kartu išreiškia viltį, kad ateityje įmanomi teigiami pokyčiai, jei tam bus palanki politinė valia. Galima sakyti, kad tai pirmas tokio pobūdžio straipsnis, aktualus kiek Lietuvos, tiek pasaulio švietimo darbuotojams, besidomintiems švietimo problemomis ir siekiantiems efektyviai panaudoti tiek gaunamą įvairaus pobūdžio paramą, tiek jų pačių teikiamą kitoms mažiau išsivysčiusioms šalims.