Profesijos pedagogų lygiagretaus rengimo modelis - Adamonienė, Rima (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Straipsnyje pateikiami profesijos pedagogų rengimo Europoje ir Lietuvoje modeliai. Konceptualiai įvertinamas profesijos pedagogų sisteminio pedagoginio pasirengimo būtinumas. Išanalizuotas lygiagretus profesijos pedagogų rengimas profesinio kryptingumo universitete, kur koncentriškai integruojama profesija ir pedagogika (psichologija).