Profesinis orientavimas Lietuvoje - Beresnevičienė, Danguolė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje nagrinėjama profesinio orientavimo raida nepriklausomoje Lietuvoje. Įvertinami profesinio orientavimo laimėjimai, pasiekti Lietuvos Respublikoje 1919-1938 metais. Daug vietos skiriama profesinio orientavimo tyrimo ištakoms Lietuvoje aptarti ir atliktų tyrimų reikšmingumui įvertinti.