Apie Lietuvos Respublikos švietimo įstatymo projekto pirmąją 2001 10 12 redakciją - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje pateikiama keletas dabarties Švietimo įstatymo projekto analizės faktų, interpretuojamų pagal Lietuvoje vyraujančias edukologijos ir psichologijos mokslų nuostatas. Administraciniai ir teisiniai šio įstatymo projekto aspektai neanalizuojami.