Aukštesniųjų klasių moksleivių santykis su veikla kaip jų tolerancijos raidos prielaida - Sprindžiūnas, Andrius (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje atskleidžiami X-XII klasių mokinių santykio su pamokine ir papamokine veikla ypatumai, aptariama pozityvaus santykio su veikla ir moksleivių tolerancijos (kognityviu, emociniu ir elgesio aspektais) raidos priklausomybė.