Tėvų įtaka pradinių klasių vaikų humaniškumo tapsmui - Bakutytė, Rima (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje nagrinėjamas pozityvaus tėvų santykio su vaiko veikla įtaka jaunesniojo mokinio humaniškumo brandai. Pozityvaus santykio su sūnaus ar dukros mokymusi ar žaidimu rodikliais laikant tėvų domėjimąsi vaiko veikla, pagalba jam, skatinimą savarankiškai attikti užduotis, dėmesį vaiko veiklos rezultatams, pastangoms sudaryti progų pasimokyti namuose ar už jų ribų, parodoma, kad tokie santykiai su vaiko veikla skatina II-IV klasių mokinių humaniškumo sklaidą.