I-II klasių mokinių kūrybiškumo raiškos muzikinėje veikloje ypatumai - Girdzijauskienė, Rūta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje atskleidžiamas kūrybiškumo raiškos muzikinėje veikloje turinys, remiantis konkrečiais tyrimo duomenimis, analizuojami 1-11 klasių mokinių kūrybiškumo ypatumai mokiniams interpretuojant, komponuojant ir vertinant muziką. Taip pat aptariami muzikinėje kūrybinėje veikloje patiriami emociniai išgyvenimai, atskleidžiama kūrybiškumo priklausomybė nuo mokinių lyties ir amžiaus.