Immanuelis Kantas kaip pedagogas - Šileikaitė, Diana (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje naudojant mokslinės literatūros ir istorinių šaltinių teorinės analizės metodą pristatoma garsaus XVlll a. vokiečių filosofo lmmanuelio Kanto (1724-1804), kaip pedagogo praktinė veikla. Atsižvelgiant į Kanto asmeninę patirtį pedagogikos teorijos ir praktikos srityje, didžiojo filosofo ir pedagogo gyvenimo kelyje akcentuojami du tyrimui svarbūs dalykai: Kanto kaip privataus pedagogo veikla (1747-1755) bei Kanto pedagoginė veikla Karaliaučiaus universitete (1755-1796). Pristatant Kanto pedagoginę veiklą Karaliaučiaus universitete nagrinėjami jo paskaitų organizavimo principai, mokymo metodai ir jo asmenybės poveikis studentams.