Būsimųjų sporto pedagogų socialinės atsakomybės ypatumai socialinio rengimo požiūriu - Malinauskas, Romualdas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
straipsnyje analizuojami būsimųjų sporto pedagogų socialinės atsakomybės ypatumai prieš socialinį rengimą ir po jo. Buvo tirti šie studentų socialinės atsakomybės komponentai: karjeros kontrolė, tarpasmeninių santykių kontrolė, veiklos sėkmės kontrolė. Remiantis reprezentatyvios Lietuvos kūno kultūros akademijos studentų imties tyrimo duomenimis, nustatyta, kad po socialinio rengimo būsimieji sporto pedagogai skyrėsi pagal du socialinės atsakomybės požymius - karjeros kontrolę ir tarpasmeninių santykių kontrolę.