Mokytojo profesijos įprasminimas kaip profesionalumo tobulinimo gairė - Stančikaitė., Regina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje keliama mokytojo profesijos įprasminimo problema, grindžiama išsamia filosofine, psichologine bei pedagogine analize. Mokytojo profesijos įprasminimas siejamas su aukščiausių vertybių supratimu ir įgyvendinimu pedagoginiame darbe. Straipsnyje pateikiamas ir mokytojo profesijos įprasminimo struktūrinis modelis.