Europos aukštojo mokslo erdvės idėja: Bolonijos deklaracija – lūkesčiai ir sprendimai - Pociūtė, Birutė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje pateikiami pagrindiniai Bolonijos deklaracijos teiginiai apie ypatingą universitetų vaidmenį plėtojant Europos kultūrą ir kuriant Europos aukštojo mokslo erdvę. Aptariami numatomi sprendimai nacionaliniu ir instituciniu lygiu bei sunkumai realizuoti Deklaraciją.