Pedagogų iš pašaukimo rengimo universitete perspektyvos - Kavaliauskienė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje atskleidžiama pedagoginio pašaukimo samprata, struktūra, nagrinėjami pedagogų profesijos būklės ypatumai ir pateikiamas pradinių klasių mokytojų pedagoginio pašaukimo ugdymo projektas. Taip pat aprašomi projektą grindžiantys principai, pedagoginio pašaukimo ugdymo tikslai, metodai ir ugdymo eksperimento rezultatas.