Matematikos testų lygiagrečių variantų ekvivalentumo problema - Trakas, Gediminas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje svarstomos Lietuvos mokyklose naudojamų objektyvių matematikos testų lygiagrečių variant ekvivalentiškumo problemos. Aptariami keturi skirtingi lygiagrečių testo variantų sudarymo būdai, taip pat analizuojami trys konkretūs testai, kurie jau buvo naudoti 1997-1998 m_ per bandomuosius matematikos brandos bei stojamuosius egzaminus_ Kartu pateikiamos kai kurios rekomendacijos, kaip sušvelninti testo variantų skirtumą, ir galimybės išvengti netinkamo testų variantų naudojimo egzaminų praktikoje.