Šiuolaikiniai mąstymo ir jo ugdymo tyrimų projektai - Duoblienė, Lilija (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje analizuojama įvairaus amžiaus ugdytinių gero mąstymo samprata šiuolaikinėse ugdymo teorijose. Atskleidžiama mąstymo ugdymo kilmė, klasikinės pedagogikos požiūris į mąstymą, įvairios šiuolaikinės mąstymo ugdymo strategijos ir pagrindinės tendencijos.