Veiklumas – mokytojo dorybė ir autoriteto raiška - Tijūnėlienė, Ona (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje iškeliama mokytojo veiklumo svarba. Žvelgiant į veiklumą, kaip į mokytojo dorybės ir autoriteto raišką, atskleidžiami veiklumo fiziologiniai, ontologiniai ir psichologiniai pagrindai. Drauge parodomas veiklaus mokytojo pavyzdžio vaidmuo ugdant jaunąją kartą ir siekiant visuomenės gerovės.