Lietuvos pedagoginės bendruomenės narių požiūrio į švietimo reformą raida - Želvys, Rimantas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje nagrinėjamas švietimo vadybos dalykas ir raida, pateikiamas vadybos apibrėžimas, apibūdinamas ryšys su giminingomis sąvokomis, švietimo vadybos santykis su bendrąja vadyba. Išsamiau aptariamos keturios pagrindinės vadybos funkcijos: p/anavimas, organizavimas, vadovavimas ir kontrolė.