Švietimo vadyba kaitos laikotarpiu: esminiai principai ir nuostatos - Želvys, Rimantas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1999)
Straipsnis skirtas švietimo vadybos kaitos laikotarpiu pagrindinėms nuostatoms ir esminiams principams. Apžvelgiami skirting požiūriai į švietimo vadybą, aptariamos švietimo vadybos teorijos, lyginamos skirtingos vadybos ir administravimo koncepcijos. Svarstomos švietimo reformų strategijos ir svarbiausi vadybos elementai, būtini sėkmingam reformos įgyvendinimui. Straipsnyje taip pat pažvelgiama į Anglijos, Skandinavijos ir Vidurio bei Rytų Europos šalių švietimo reformas. Galiausiai aptariamos ir pagrindinės Lietuvos švietimo reformos problemos.