Meilės dorybė M. Pečkauskaitės pedagoginiame palikime - Tijūnelienė, Ona (Acta Paedagogica Vilnensia, 1998)
Straipsnyje teigiama, jog pagal žymios lietuvių katalikų pedagogikos atstovės M. Pečkauskaitės kūriniuose pateiktą meilės traktuotę galime teigti, kad meilė yra dorybė. Meilės artimui, Tėvynei, tėvų vaikams, vaikų tėvams ir kt. šaltinis yra Dievo meilė. Stiprėjant tikėjimui, meilei Dievui, stiprėja ir žmogaus dora. Motinos, trokštančios išugdyti dorus vaikus, pareiga – stiprinti vaikų meilę Dievui, mokyti tikrojo tikėjimo. Motinos meilės galia didelė – be jos neatsiskleidžia gražiausios vaiko sielos jėgos. Artimo meilė – vienas iš didžiausių Dievo įsakymų, jį vykdant, stiprėja ir ši, gražiausia, dorybė. Tėvynės meilė – Dievo žmogui skirta pareiga; tai kasdienė meilė. Meilės dorybė šiandien turėtų tapti visų siekiamas idealas.