Moksleivių ekologinės kultūros ugdymas - Bernotas, Vytautas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1998)
Ekologinis ugdymas užima svarbią vietą moksleivių ekologinės kultūros formavime. Jis žadina moksleivių norą saugoti gamtą, rūpintis ja ir ją mylėti. Ekologinės kultūros formavimas vykdomas integraliai, per įvairių dalykų pamokas, popamokinę veiklą ir kraštotyros užsiėmimus. Straipsnyje tyrinėjami ekologinės kultūros šaltiniai ir jos formavimo problemos. Šio straipsnio tikslas - atskleisti ekologinės moksleivių kultūros ugdymo esmę ir komponentus, pateikti metodus ir nustatyti jų efektyvumą. Pateikiama mokinių ekologinio ugdymo programa, nustatomos sėkmingo ekologinio ugdymo sąlygos.