Kūno kultūros pedagogo rengimas: kultūrologinis aspektas - Garalis, Algirdas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1997)
Straipnyje akcentuojama kūno kultūros svarba asmenybės raidai bendrame kultūriniame kontekste. Daug dėmesio skiriama istoriniam kūno kultūros aspektui, senovės graikų patirčiai bei tarpukario laikotarpiui Lietuvoje. Straipsnyje taip pat pabrėžiama kūno kultūros svarba asmenybės raidai ir kultūros evoliucijai. Išreiškiamas susirūpinimas dėl dabartinės kūno kultūros specialistų rengimo situacijos. Ypač būtina kelti kūno kultūros pedagogų profesinę kvalifikaciją ir visos kultūros tobulinimas. Labai svarbu, kad kūno kultūros specialistai neapsiribotų siauru, tik tiesioginių žmogaus prigimtinių jėgų suvaldymu ir tobulinimu. Reikia manyti, kad asmenybė, turinti nemažą psichofizinį, dorovinį, intelektualinį potencialą ir reikiamą motyvaciją, pati save savarankiškai racionaliai tobulindama, nat11raliai, be didelių pastangų, įsitrauks į socialinį gyvenimą ne tik kaip vartotoja, bet ir kartu kurdama save, kurs ir kultūrines-materialines vertybes, turtins ir stiprins valstybę.