Veiklos pedagogikos praktika - Šernas, Vytautas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1996)
Straipsnis skiriamas teoriniams veiklos pedagogikos pamatams apsvarstyti ir galimam praktiniam jos pritaikymui bendrojo ir profesinio lavinimo mokyklose. Ugdymo tikslas yra suteikti ne tik žinias, bet ir gebėjimus, išmokyti mokinius taikyti įgytas žinias praktikoje. Straipnyje aptariama veiklos proceso struktūra, veiklos pedagogikos istorinė raida. Analizuojami veiklos pedagogikos principai, pristatomi mokinių aktyvinimo formos ir metodai. Straipnyje taip pat kalbama apie veiklos pedagogikos pritaikymo Lietuvoje galimybes. Paskutiniame skirsnyje pateikiami veiklos ugdomojo proceso pedagoginiai reikalavimai.